Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Польщі зростає попит на сезонних працівників

Як повідомив віцеміністр сім’ї, праці і соціальної політики Станіслав Швед, дані з ринку праці за квітень і травень – позитивні.

Як повідомило Польське радіо, віцеміністр сім’ї, праці і соціальної політики Станіслав Швед заявив, що всупереч попередженням, квітень і травень принесли позитивні дані з ринку праці. Попри невтішні прогнози, результат був оптимістичними – протягом цих місяців у Польщі прибуло лише 50 тисяч безробітних. За словами віцеміністра, складнішими можуть бути наступні місяці, хоч не передбачається колективного звільнення працівників.

Станіслав Швед звернув увагу, що існує великий попит на працівників у сфері сезонних робіт: «У сільському господарстві є велика потреба у працівниках. Особливо йдеться про збирання врожаю, тепер у нас, як відомо полуничний сезон. Також це стосується гастрономії і готелів».

Відомство сім’ї, праці і соціальної політики оцінює, що в кінці травня реєстроване безробіття в Польщі досягло 6 відсотків і, порівняно з квітнем, було на 0,2 відсоткового пункту вищим. Це менше зростання, ніж у квітні коли безробіття зросло до 5,8 з рівня 5,4, який був у березні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ