Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Польщу не хочуть впускати українців з «антипольськими поглядами»

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що країна планує не пускати українців з «антипольськими поглядами». Зокрема, людям, які демонстративно носять мундири СС «Галичина», - Громадське.

«Зараз ми запускаємо процеси, які не дозволять людям з украй антипольськими поглядами приїжджати до Польщі. Тим, хто показує і використовує адміністративні інструменти проти Польщі, також доведеться зіткнутися з наслідками», — сказав міністр.

Ващиковський мав на увазі людей, які, на його думку, погано впливають на двосторонні відносини між країнами. Наприклад, не дозволяють провести ексгумацію тіл польських солдатів, які можливо загинули на території України, або не дозволяють відновити «місця польського богослужіння».

«Ми усвідомлюємо, наскільки важлива для нас Україна з геополітичної точки зору. ... Але українці, знаючи про значення їхньої держави для нашої безпеки, вважають, що в такому випадку питання, які нас розділяють, особливо історичні, повинні відійти на другий, третій план», — сказав міністр.

На заяву Ващиковського в Україні відреагував голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович. Він написав, що «таким чином хочуть карати відповідальних осіб України за вимогу до польської сторони дотримуватися українського законодавства», і додав: «Здається, на цей раз Польща хоче піти навіть далі Росії».

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ