Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У польських школах пропонують ввести заняття з кібербезпеки

Дитячий омбудсмен хоче, щоби діти та підлітки вміли дбати про власну безпеку в Інтернеті. Про це пише Польське Радіо.

Дитячий омбудсмен пропонує ввести у польських школах заняття з безепеки користування Інтернетом. Міколай Павляк опрацював цю пропозицію разом з польською молоддю. За його словами, на цих заняттях діти та підлітки будуть вчитися користуватися можливостями Інтернету:

«Якби діти сіли за кермо, то спочатку ми б мусили їх до цього підготувати. Коли діти вступають в університет а потім починають працювати, ми їх до цього підготовляємо, вчимо. А тут виявилося, що ми дали своїм дітям телефони з Інтернетом, тобто знаннями з усього світу, і не сказали, як цим користуватися».

Міколай Павляк додав, що тема безпеки в мережі могла би бути елементом вже існуючих занять або новим предметом в школі. Молодь, котра спільно з дитячим омбудсменом опрацювала теми таких занять, каже, що на уроках з інформатики не порушуються теми безпеки в мережі або захисту від хейту в соцмережах:

«Нині хейт – це популярне явище, і ми би хотіли це змінити!»

«Найбільша проблема – це несвідомість дітей та молоді. Вони часто не усвідомлюють, що мова ненависті їх оточує всюди. Вони навіть не вміють відрізнити мову ненависті від звичайних коментарів або висловлення думки, оцінки».

Пропозицію створення у польських школах занять з кібербезпеки буде представлено в Раді Європи Комісарові з прав людини.

Польське Радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ