Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У представників національних товариств є претензії до Львівської ОДА

У представників національних товариств є претензії до Львівській ОДА. Зокрема, учора, 8 лютого, їх озвучила голова грецької громади у Львівській області Людмила Кечеджи.

Зокрема, під час звіту департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Людмила Кечеджи зауважила: «Я нічого не почула про національні меншини. Звісно, ми раді, що у планах Львівської ОДА є створення «Національного будинку» для тих, хто не має офісів. Але ж нас багато. І у нас нема фінансування вже декілька років поспіль».

На це керівник департаменту Христина Береговська відповіла: «У 2016 році у нас фінансування було обмежене. Проте цього року передбачено 150 тис. грн на конкурс найкращих проектів від національних меншин та товариств. Якщо все вдасться, то вже 14 лютого ми приймемо цю програму. Тому чекаємо на ваші пропозиції».

Дискусію продовжив голова правління Товариства польської культури Львівщини Еміль Леґович: «Я підтримаю голову грецької общини. Адже надзвичайно мало уваги приділяється національним меншинам. За роки незалежності України я постійно чую, що нема грошей. Наша національна меншина орендує приміщення. Де ми  платимо взимку за газ, як олігархи і бізнесмени. Прошу вас хоча б один-два рази на рік безкоштовно надавати зал для проведення наших заходів».

На це прохання відгукнувся директор Львівської середньої спеціалізованої музикальної школи-інтернат ім. Соломії  Крушельницької. Він запропонував Товариству польської культури Львівщини проводити свої заходи у приміщені школи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ