Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У пунктах пропуску на західному кордоні збільшуються черги

У пунктах пропуску на західному кордоні спостерігається суттєве посилення пасажиропотоку, що призводить до збільшення черг. Про це повідомили у Держприкордонслужби України.

Державною прикордонною службою України вживаються усі можливі заходи для забезпечення безпеки та комфорту осіб, що перетинають державний кордон як власними силами, так у взаємодії з громадськістю, органами державної влади, місцевого самоврядування, транспортними компаніями, іншими силовими структурами та правоохоронними органами суміжних держав.

На час проведення Чемпіонату Європи з футболу «Євро-2016» відомством організовано взаємодію з місцевими органами влади, колегами із країн ЄС та організаторами футбол-турів щодо порядку обміну інформацією про групи вболівальників. Таким групам надаватиметься пріоритетне право у слідуванні через кордон.

В свою чергу Держприкордонслужба наголошує щодо завчасного інформування та надання списків вболівальників для прискорення часу оформлення в пунктах пропуску. Для цього по можливості будуть виділятися окремі смуги руху. Це стосується не лише автомобільних пунктів пропуску, а й міжнародних аеропортів. Спрощені правила оформлення українських футбольних фанів діятимуть як на в’їзд, так і на виїзд.

Також за ініціативи Держприкордонслужби було проведено низку нарад з метою вирішення проблематики черг на кордоні. Так учора на раді оборони Волинської області за участю керівника Північного регіонального управління полковника Валерія Курнікова, командира Луцького прикордонного загону, очільників силових структур регіону обговорювалися шляхи вирішення проблеми черг в міжнародному пункті пропуску «Ягодин – авто». Увага акцентувалась на необхідності створити комфортні умови для перетину державного кордону жителями прикордоння.

Під час заходу начальник Луцького загону Олександр Солов’я зазначив, що інновації дозволять громадянам, що подорожують, у найкоротші терміни перетинати державний кордон. В основу нового порядку в’їзду в пункт пропуску покладено розмежування учасників міжнародного руху за рахунок визначення окремих напрямків для легкового та вантажного транспорту та окремої смуги для легкових автомобілів іноземної реєстрації, які належать мешканцям прикордоння України. Запроваджено видачу контрольних талонів прикордонними нарядами, які несуть службу в сервісній зоні перед пунктом пропуску, для здійснення моніторингу часу проходження черги водіями легкових транспортних засобів. Окрім того, для забезпечення громадського порядку в пункті пропуску посилять сили нацполіції. З періодичністю не менше як один раз на тиждень буде здійснюватись експрес-опитування учасників міжнародного руху з залученням представників поліції, ОДА, громадських активістів.

Крім того, учора в пункті пропуску відбулася чотиристороння зустріч із залученням представників прикордонних та митних підрозділів української та польської сторін з метою належного забезпечення ритмічності пропускних операцій. Під час заходу сторони зобов’язались негайно реагувати на виникаючі і прогнозовані зміни прикордонного руху з метою забезпечення необхідної кількості співробітників контрольних служб відповідно до існуючого темпу прикордонного руху, а у випадках сповільнення оформлення транспортних засобів – вжиття невідкладних заходів щодо пришвидшення оформлення подорожуючих.

Державна прикордонна служба України наголошує, що для забезпечення комфортного, безпечного, та максимально швидкого перетину кордону громадянами вживаються усі необхідні міри.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ