Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Пустомитській громаді відкрили новий спортивний багатофункціональний майданчик

Сьогодні, 11 вересня, у селі Містки Пустомитівської громади Львівського району на території Містківського ліцею відкрили спортивний багатофункціональний майданчик з наливним покриттям.

Як повідомили в ЛОДА, майданчик облаштували у межах реалізації Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини на 2021 – 2025 роки.

Його вартість склала 4 млн 299 тис. грн, з них – кошти обласного бюджету у сумі 1 млн 500 тис. грн та 2 млн 799 тис. грн співфінансування із бюджету Пустомитівської територіальної громади у 2023 році. Термін будівництва – червень-серпень 2023 року.

На майданчику площею 42 на 22 метри є можливість займатися  баскетболом, футболом, волейболом. Проведено освітлення та благоустрій території, встановлено сидіння для глядачів.

Для села Містки – це перший сучасний спортивний простір. Його облаштували біля Містківського ліцею, у якому повну загальну середню освіту здобувають 174 дітей.

"Спортивний майданчик у селі Містки – це один з 14 об’єктів, які планують запрацювати цьогоріч на Львівщині. Ми маємо працювати якомога ефективніше. Інакше швидкої перемоги не буде. Маємо працею показувати результат – створення можливостей для дітей ставати освіченими та дбати про своє здоров’я", – зазначив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

Загалом у 2023 році з обласного бюджету на будівництво майданчиків та модернізацію спортивних споруд виділено 50  мільйон 200 тисяч гривень. За ці кошти заплановано облаштувати 14 об’єктів спортивної інфраструктури, з яких:

- 6 майданчиків зі штучним (трав’яним) покриттям
- 5 майданчиків з наливним покриттям
- 2 – спортивні комплекси
- 1 – тренажерний комплекс.

Майданчик у с. Містки – перший із запланованих 14-ти у межах Комплексної програми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ