Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Через аварію на Бурштинській ТЕС в п’яти районах Львівщини відключали електрику

Сьогодні, 25 квітня, 103 населених пункти Львівської області залишились без електроенергії через аварію на Бурштинській ТЕС. Відновити подачу електрики вдалось уже через годину. Про це розповів Володимир Романишин, технічний директор ПАТ "Львівобленерго" під час брифінгу.

"В 10:17 ми отримали команду від Західних енергетичних систем на введення в дію графіків аварійних вимкнень потужністю 20 мегават. Це було пов’язано з аварією двох генераторів на Бурштинській ТЕС", - зазначив Володимир Романишин.

Відключення відбулись в п’яти районах області, серед яких Старосамбірський, Турківський, Дрогобицький (Дрогобицький та Бориславський РЕМ), Сколівський та Стрийський райони. Всього відімкнуто 103 населених пункти повністю, та 24 частково. Уже за годину електропостачання було відновлено.

"Західні енергетичні системи роз’яснили ПАТ "Львівобленерго", що аварійна ситуація була пов’язана з витоком водню в одному із генераторів та пошкодженням щитка щіткового апарату. Внаслідок аварії два генератори були відключені", -зазначив Володимир Романишин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ