Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Раді пропонують скасувати вихідні дні 1, 2 і 9 травня

11 депутатів Верховної Ради пропонують парламенту встановити робочими днями 1-2 і 9 травня.

Про це йдеться в законопроекті №4722, зареєстрованому в Раді 26 травня, передає Цензор.НЕТ.

Пропонується вилучити із ст. 73 (святкові і неробочі дні) Кодексу законів про працю 1 і 2 травня (День міжнародної солідарності трудящих) і 9 травня (День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні).

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, ці свята є надмірно політизованими, а їхній позитивний сенс був осквернений проросійською пропагандою.

Крім того, законопроект передбачає скасування норми трудового законодавства про те, що в разі, коли святковий або неробочий день збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого.

Авторами законопроекту є депутати Олег Медуниця, Андрій Левус, Микола Княжицький, Сергій Висоцький, Олена Масоріна, Ігор Лапін і Михайло Бондар (всі - фракція "Народний фронт"), Вадим Денисенко і Олександр Бригинець ( "Блок Петра Порошенка"), Богдан Матківський (позафракційний) і Олександр Опанасенко ("Об'єднання" Самопоміч ").

Як повідомлялося, Український інститут національної пам'яті виступає за встановлення робочими днями 8 березня, 1-2 і 9 травня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ