Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Ратуші відремонтують аварійну підлогу, яка почала просідати

Як пояснюють у мерії, підлога першого поверху холу Ратуші почала просідати. На стіні в укритті почали з'являтися тріщини. Про аварійність підлоги є відповідний експертний висновок і рішення комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Аварійно-відновлювальні роботи з ремонту підлогового покриття планують розпочати з наступного тижня, повідомляють в ЛМР. 

“Минулого року ми помітили, що у приміщенні укриття, що під холом Ратуші, утворилась тріщина. Тож запросили фахівців, які провели відповідні обстеження та виявили, що підлога холу недостатньо укріплена. Про це є відповідний експертний висновок. Щоб запобігти проваленню підлоги, конструкції перекриття потрібно додатково укріпити. 

Зокрема, під час ремонту заплановано демонтувати старе покриття в холі 1-го поверху Ратуші, площею приблизно 120 м2, провести укріплення плити і постелити вже нове покриття підлоги з урахуванням усіх норм доступності», - пояснили у Львівській мерії.

Ремонт підлоги холу Ратуші планують розпочати орієнтовно з середини липня. На час робіт головний вхід у мерію буде закритий. Увійти в Ратушу відвідувачам можна буде через боковий вхід, де працює ЦНАП.

Триватимуть усі роботи приблизно два місяці. На це з резервного фонду бюджету Львівської громади виділили 995,7 тис. грн.  Разом з тим відреставрують і вхідну браму - над її відновленням вже працюють у  Львівському вищому професійному художньому училищі. 

Укриття в будівлі Ратуші функціонуватиме як і раніше, лише певна його частина, над якою власне і будуть укріплювати підлогу, буде тимчасово недоступною. Зайти в укриття можна буде як і раніше – як внутрішньо з міської ради, так і ззовні, зокрема через Музей міста. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ