Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У районі ООС виявили схрон з військовими засобами ураження

Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
1/5
У районі операції Об’єднаних сил виявили схрон з військовими засобами ураження, залишені ймовірно російськими окупантами для проведення диверсій. Про це інформує прес-центр ООС.

Відповідно до розпорядження Командувача об’єднаних сил оперативна група представників сил і засобів Військової контррозвідки, Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях, Національної поліції та підрозділу інженерного забезпечення ЗС України здійснила виїзд до населеного пункту Волноваха Донецької області, де в лісовій зоні між залізничною колією та центральною районною лікарнею знайшли схрон, в якому зберігалися військові засоби ураження.

Враховуючи те, що місце розташування схрону знаходиться у безпосередній близькості від лінії зіткнення, цілком ймовірно, що боєприпаси були приховані невідомими особами, з метою їх подальшого використання у протиправній, у тому числі диверсійній діяльності, на шкоду державним інтересам України. Загалом, у схованці зі зброєю знайшли: 2 постріли РПГ-26, один постріл до РПГ-22, одинадцять гранат РГД-5, одну гранату Ф-1, сигнальну міну, набої 5.45 (192 шт.), ПМ 9мм (2 шт.), 7.62/39 (1 шт).

Вказані боєприпаси підняли на поверхню, провели опис та фото- фіксацію, після чого передали на відповідальне зберігання до інженерного підрозділу ЗС України. Наразі встановлюються особи, причетні до облаштування місця незаконного зберігання засобів ураження. Вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, на Донбасі український військовий підірвався на вибуховому пристрої.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ