Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У річницю візиту Папи на Сихові тисячі львів’ян молилися з Блаженнішим Святославом

фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
1/4
Сьогодні на площі перед храмом Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові відбулась святкова Архиєрейська Літургія, яку очолив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, адже 20 років тому саме це місце стало особливою локацією візиту св. Папи Івана Павла ІІ до Львова. До спільної молитви з сотнями львів’ян долучився міський голова Львова Андрій Садовий.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

«Сьогодні Папа Іван Павло ІІ усім нам подарував свято зустрічі. Не онлайн, а особистої можливості бути разом, бути об’єднаними у Святому Дусі. Дякую всім тим, хто долучився до того, щоб сьогоднішнє свято відбулося. Фактично Львів сьогодні перетворився на столицю цієї річниці, бо нам у Києві не вдалося чогось подібного організувати. Львів показує приклад.

Хочу особливо скласти вдячність львівській громаді за те, що ми до цього святого місця сьогодні їхали по проспекту Святого Папи Івана Павла ІІ.  Дуже тішуся тому, як Львів пам’ятає ці історичні події 20-літньої давності. Ця подія всіх нас змінила на краще, навчила нас краще любити Бога і Україну», - сказав Блаженніший Святослав.

Нагадаємо, у червні цього року виповнюється 20 років, як Папа Римський Іван Павло ІІ з пастирським візитом відвідав Україну, зокрема Львів. З нагоди цього місто підготувало низку літургійно-молитовних, просвітницьких, мистецьких та спортивних заходів, аби кожен зміг долучитись до святкувань.

Відзначимо, що сьогоднішня подія зібрала за молінням Божественної Літургії численних єрархів УГКЦ з різних куточків світу. Як відзначив Блаженніший Святослав, з багатьма Владиками він побачився вперше після карантинного року. Зокрема, це  Митрополит і Архієпископ Львівський Владика Ігор, Митрополит і Архієпископ Івано-Франківський Владика Володимир, Митрополит Філадельфійський Борис, Апостольський адміністратор єпархії святого Володимира Великого в Парижі для українців візантійського обряду у Франції, країнах Бенілюксу та Швейцарії Владика Гліб, єпарх Коломийський Владика Василь, єпископ-помічник Київської Архиєпархії УГКЦ  Владика Йосиф,  куріальний єпископ Києво-Галицького  Верховного Архиєпископа Владика Степан Сус, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії Владика Теодор, єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії Владика Петро, єпископ-помічник Стрийської єпархії Владика Богдан.

Численно долучилося до події духовенство УГКЦ, чернецтво.  Був присутнім і священнослужитель РКЦ, настоятель парафії св. Папи Івана Павла ІІ о. Григорій Драус.

Присутніх привітав Митрополит і Архієпископ Львівський Високопреосвященний Владика Ігор, який підкреслив: “Гадаю, що та площа, певно, від часів Папи, хоча тоді було трохи більше, не бачила ще стільки народу. Люди прийшли також, щоб разом помолитися, щоб Вас побачити, щоб слова Вашого почути. Дякую Вам за молитву та науку».

Наприкінці Божественної Літургії з теплим словом привітання звернувся парох храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ о. Орест Фредина. Як відмітив Блаженніший Святослав, відзначення 20-ліття візиту Папи, підготовка до цієї особливої Божественної Літургії велася цілий рік. Саме рік тому о. Орест звернувся до Блаженнішого за благословенням на цю ініціативу. Попри карантин, вірили, що це стане можливим, бо сміливі мають щастя.

Додамо, що сьогодні відбудуться ще дві важливі події, присвячені 20-літтю візиту св. Папи Івана Павла ІІ до Львова.  На Святоюрській площі о 19.00 розпочнеться духовно-мистецька програма “Україно, ти моя молитво”, а на території храму Різдва Пресвятої Богородиці можна буде долучитися до музичного вечора “Псалми у Папському гаю”, початок о 20:00.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ