Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У родинному селі Шептицьких - Прилбичах відбулася щорічна проща

28- 29 липня з нагоди 156-ої річниці від дня народження митрополита Андрея Шептицького у його родинному селі Прилбичі відбулася проща. Про це повідомили 29 липня Гал-інфо у пресслужбі ЛОР.
Фото ЛОР

З вечора 28 липня в селі проходили нічні чування, священнослужителі відправили панахиду в каплиці-усипальниці родини Шептицьких. Віряни мали нагоду слухати духовну науку та ночувати «просто неба» у наметах в саду за церквою, на батьківщині митрополита Андрея.

Вранці відбулися Архиєрейська Божественна Літургія та молитва за прославу праведного митрополита Андрея, яку відслужив Владика Ігор Возьняк.

У храмі-музеї митрополита Андрея, наповненому експонатами, пов’язаними з життям родини Шептицьких цьогоріч презентували нову настільну гру "Цікаве про відомих. Андрей Шептицький". Це інтерактивний проєкт передбачений для залучення в гру  родини, адже там є багато несподіваних фактів про митрополита, які стануть цікавими дітям і дорослим.

"Прилбичі  - це місце надзвичайної сили, звідки можна черпати мудрість, відчути силу молитви та мати можливість стояти поруч з вірянами на землі, рідній для митрополита Андрея та його родини. Постать Андрея Шептицького – для нас символ боротьби, нескореності, сили духу та глибокої віри", - зазначила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ