Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Росії не впустили у прокат комедію про смерть Сталіна

Міністерство культури Російської Федерації ухвалило рішення відкликати прокатне посвідчення у британського фільму "Смерть Сталіна", - 112.ua.

Зазначається, що напередодні відбувся закритий показ фільму, на якому були присутні діячі кіно, депутати Держдуми, члени громадської ради при Мінкульті. Багато з них за підсумками перегляду висловилися за заборону стрічки.

Підставою для відкликання став підпункт "д" пункту 20 правил, що стосуються прокатних посвідчень. Він говорить, що прокатне посвідчення може бути відкликано у разі "виявлення під час публічної демонстрації фільму матеріалів, що містять інформацію, поширення якої заборонено законодавством Російської Федерації".

Вихід на російські екрани британської сатиричної комедії Армандо Яннуччі "Смерть Сталіна", знятої за коміксами Фаб'єна Нурі і Тьєррі Робіна, було заплановано на 25 січня.

Світова прем'єра відбулася у вересні 2017 року. Сюжет кінокартини зосереджено на гонитві за владу в СРСР після смерті Сталіна в 1953 році. У головних ролях - Стів Бушемі, Джейсон Айзекс, Ольга Куриленко та ін.

112.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ