Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Росії продовжують слухання справи про вбивство Нємцова

У Московському окружному військовому суді 26 липня продовжаться попередні слухання у справі про вбивство опозиційного політика Бориса Нємцова. Вони відбуваються у закритому режимі.

Очікується, що суд оголосить рішення за поданим напередодні клопотанням обвинувачення і захисту. Прокуратура просила продовжити арешт фігурантів справи, їхні адвокати – про те, щоб справу розглядав суд присяжних.

Перед початком слухань 25 липня біля приміщення суду у столиці Москві відбулися поодинокі пікети з вимогами знайти замовників убивства Бориса Нємцова і допитати в цій справі голову Чечні Рамзана Кадирова. Соратники й родичі загиблого вважають його причетним до вбивства. Будівля була оточена бійцями спецзагону поліції, слухання відбувалися за зачиненими дверима.

Колишнього віце-прем’єр-міністра Росії, критика дій Кремля Бориса Нємцова вбили ввечері 27 лютого 2015 року в центрі Москви, неподалік Кремля. У цій справі затримали п’ятьох вихідців із Чечні, яких вважають виконавцями вбивства. Усі вони не визнають своєї вини. Також суд санкціонував арешт заочно колишньому офіцерові батальйону сил МВС Чечні як імовірному організаторові. Щодо замовників, за офіційною версією, розслідування ще триває.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ