Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Росії провели змагання зі швидкісного викопування могил

Переможець упорався менш ніж за годину.

У російському місті Томськ відбулося змагання зі швидкісного викопування могил — перше в історії РФ. Переможцем став місцевий гробокоп, який впорався із завданням за 52 хвилини, повідомляє Громадське з посиланням на місцевий портал vtomske.ru.

Спершу змагання мало відбутися у 2019 році у Владивостоку, але потім його перенесли в Омськ, а після пандемії коронавірусу — відклали на невизначений термін.

Зрештою, організаторам вдалося провести змагання в Томську 5 вересня. У них брали участь п’ять гробокопів із Томська, Новосибірська, Барнаула, Кемерова і Юрги.

Учасники мали вирити могилу довжиною два метри, шириною 80 сантиметрів і глибиною 1,6 метра. Правильність виконання завдання журі перевіряло, опускаючи в могилу пусту труну.

Перемогу отримав місцевий гробокоп із Томська, впоравшись із копанням за 52 хвилини. Найгірший результат становив 68 хвилин.

Організатор змагання — керівник Єдиної диспетчерської служби ритуальних послуг Томська Олександр Шарбаєв — сказав, що все минулося добре, і в майбутньому кількість учасників планують збільшити.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ