Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Росії запропонували Польщі закрити тему Катині

Перший заступник голови Ради Федерації Олександр Торшин запропонував політикам з Росії та Польщі припинити суперечки про Катинь після загибелі в авіакатастрофі під Смоленськом президента Польщі і низки політичних, релігійних та громадських лідерів країни.

"Після того, що сталося, треба закрити тему Катині. Інакше, я боюся, ця тема нас буде затягувати, як воронка", - заявив Торшин.

Відзначивши, що російська сторона виступила з "реальним покаянням", перший заступник голови Ради Федерації додав: "В ім'я майбутнього давайте спробуємо цю тему не педалювати. Ось зараз, прямо над труною, треба сказати: Катинь - вже не привід для суперечки".

На думку Торшина, після того, як Володимир Путін 7 квітня заявив, що злочинам у Катині немає виправдання, російсько-польські відносини отримали більш широкі можливості для розвитку.

Нагадаємо, літак Ту-154 з членами офіційної польської делегації, включаючи президента Польщі та його дружину, розбився 10 квітня в Смоленській області при заході на посадку в умовах сильного туману.

Делегація прямувала до Росії, щоб вшанувати пам'ять жертв тисяч польських офіцерів, розстріляних НКВС у Катинському лісі в 1940 році.

В авіакатастрофі загинули глава Нацбанку Польщі, віце-спікер Сейму і депутати, заступник міністра закордонних справ, керівник і співробітники президентської канцелярії, начальник Генштабу Війська польського, президент Національного олімпійського комітету Польщі, дослідники Катиньський трагедії, а також родичі загиблих 70 років тому польських офіцерів, передає Газета.ру.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ