Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У розмитненні "євроблях" готують зміни: Южаніна розповіла, що підкоригують

Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики спільно з Мінфіном підготував зміни до тимчасового порядку оформлення автомобілів із іноземною реєстрацією

Про це повідомила голова комітету Ніна Южаніна у Facebook у середу, 12 грудня.

За її словами, ці зміни повинні, перш за все, вирішити проблему коригування митниками вартості транспортних засобів, щодо яких здійснюється митне оформлення. Южаніна написала: "Втручання в методику визначення митної вартості транспортних засобів призвело до величезних черг на митницях, тим самим не дозволяючи власникам авто на іноземних номерах якомога швидше розмитнити свої авто в пільговий період".

Нардеп зазначила, що після прийняття змін ДФС не зможе коригувати митну вартість автомобіля, якщо власник авто надасть офіційні документи, що підтверджують заявлену вартість транспортного засобу. До них відносяться, зокрема, банківські платіжні документи, або договір купівлі-продажу, або копії митних декларацій країни-відправлення. "В іншому випадку митні органи мають право перевірити достовірність заявленої вартості авто. Перевірка буде базуватися на інформації про вартість аналогічного транспортного засобу в країні останньої реєстрації авто. У разі, якщо вартість авто, за яким здійснюється митне оформлення, дорівнює або вища за нижню межу діапазону вартості аналогічного транспортного засобу без ПДВ, заявлена ​​митна вартість коригуватися не буде. Якщо нижча – митна вартість авто буде встановлюватися не вище за рівень нижньої межі такого діапазону", — пояснила Южаніна.

Чиновник додала, що ці зміни стосуватимуться виключно питання фактурної вартості транспортного засобу, який визначається декларантом і перевіряється митниками". Ці зміни регулюються саме підзаконним актом як "Тимчасовий порядок". За його виконання, за словами Южаніної, відповідає Міністерство фінансів, який цей "Тимчасовий порядок" розробляло.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ