Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Румунії відбулась міжнародна конференції з етики та доброчесності на кордоні

Петро Цигикал на міжнародній конференції у Румунії
Петро Цигикал на міжнародній конференції у Румунії
Петро Цигикал на Міжнародній конференції в Румунії
Петро Цигикал на Міжнародній конференції в Румунії
У Румунії відбулась міжнародна конференція з етики та доброчесності на кордоні
У Румунії відбулась міжнародна конференція з етики та доброчесності на кордоні
1/3
У ході робочої поїздки в Румунію Голова Держприкордонслужби України Петро Цигикал долучився до міжнародної конференції, на якій розглядалося питання етики та доброчесності на кордоні.

Про це повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України.

У діалозі, окрім представників Румунії та України, участь взяли правоохоронці з Сербії, Молдови, Угорщини та Болгарії.

На ній також були присутні Генеральний директор Антикорупційного Генерального Управління МВС Румунії  Олександр Каталін Іоніта та виконуючий обов’язки Генерального інспектора Генерального інспекторату Прикордонної поліції Румунії Адріан Попеску, з якими керівник українського прикордонного відомства Петро Цигикал напередодні провів зустрічі та підписав низку документів, в тому числі щодо співробітництва у сфері запобігання і протидії корупції та розвитку співпраці на кордоні у 2019 році.

Під час конференції окрім організаторів виступили представники країн-учасників, які окреслили кроки запобігання корупції в Південно-Східній Європі. Зокрема Директор Департаменту внутрішньої та власної безпеки Адміністрації Держприкордонслужби України Ігор Крижанівський зазначив, що у відомстві чітко витримується принципова позиція в боротьбі з корупцією серед персоналу і вона залишається пріоритетною. Він додав, що основні напрямки спрямовані на власну і внутрішню безпеку та проведення розслідувань за фактами неналежного виконання персоналом своїх службових обов'язків. Крім того, забезпечується захист життя і здоров’я особового складу, недопущення перешкоджання у виконанні обов’язків та втягування персоналу у злочинну діяльність.

Перебуваючи в Румунії Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал також зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Румунії Олександром Баньковим. Високопосадовці обговорили питання розвитку прикордонної інфраструктури і пунктів пропуску, впровадження спільних контрольних процедур на державному кордоні, що у свою чергу може прискорити питання відкриття додаткових пунктів пропуску і запровадження нових видів сполучення. Під час зустрічі також наголошувалося на необхідності спільного винесення питання щодо розширення мережі пунктів пропуску на розгляд Уряду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ