Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У с. Рясне-Руське на благодійному заході збиратимуть кошти для воїнів-мешканців громади

У неділю, 10 березня, у с. Рясне-Руське відбудеться волонтерський захід на підтримку воїнів-мешканців цього села та с. Підрясне - Тараса Сала та Мирона Ковалика. Обидва захисники сьогодні мужньо стоять на варті територіальної цілісності та незалежності України.

Про це повідомляють в  ЛМР. 

Так, у межах заходу відбудеться благодійний ярмарок смаколиків та аукціон.  Серед лотів - ікона авторства Лева Скопа, сувеніри від воїна Петра Буряка, розмальовані учнями місцевого ліцею гільзи, ексклюзивні вироби від місцевих майстринь. Також заплановані виступи співака Зіновія Гучка, скрипаля Назара Папіжа, хору «Ополяни», гурту «Львів’яни» та дитячих і дорослих колективів громади.

Зібрані кошти будуть передані воїнам на придбання запчастин для бойових автівок та на купівлю рацій.

«Тарас Сало – воїн 95 ОДШБ. Займається евакуацією поранених побратимів на особливо небезпечних ділянках фронту, використовуючи для цього броньовані Хаммери.  В таких небезпечних умовах потреба в ремонті бойових автомобілів є постійною. Передані кошти будуть витрачені на купівлю запчастин для автомобілів.

Мирон Ковалик — мінометник 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. Нагороджений медаллю за оборону Бахмута. Також брав участь у боях за Херсон на Соледар. Зараз Мирон та побратими мають нагальну потребу в налагодженні оперативного зв’язку.  Тож зібрані кошти будуть витрачені на придбання рацій.

Запрошуємо відвідати волонтерський захід, долучитись до благодійного аукціону та підтримати військовослужбовців громади Рясне-Руське і Підрясне»,- зазначили у департаменті міської агломерації ЛМР.

Подія приурочена до дати першої письмової згадки про Рясне-Руське у документі короля Владислава Ягайла від 8 березня 1430 року.

Програма заходу:

13:00 Молебень біля фігури Матінки Божої (пл.Центральна);

13:30 Благодійний ярмарок смаколиків, Рясне-Руський ліцей, спортивна зала (вул. Наукова, 2). 

14:00 Благодійний аукціон та виступи виконавців, Рясне-Руський ліцей, спортивна зала (вул. Наукова, 2). 

Організатори: департамент міської агломерації ЛМР, волонтери громади сіл Рясне-Руське та Підрясне, управління культури ЛМР та управління освіти ЛМР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ