Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Садового бояться слова «страйк»?

Сьогодні, 13 лютого, львів’яни вийшли на попереджувальний страйк. Вимога людей – звільнення політв’язнів, які стали заручниками режиму та перезавантаження влади. Прес-служба міського голови Львова Андрія Садового з цього приводу розіслала новину, от тільки чомусь жодного разу не вказали, що це Страйк.

Натомість новина мала заголовок «Працівники Львівської міської ради підтримують Євромайдан». У самій новині повідомлено про те, що працівники мерії о 12.00 вийдуть на пл. Ринок для спільного виконання Гімну України.

У самій інформації прес-служби мера Львова немає жодного слова, що вказує на характер проведеної акції – попереджувального страйку.

Нагадаємо, як повідомило Гал-інфо, учора, 12 лютого, під час прес-конференції координатора Страйкового комітету Штабу національного спротиву Львівської області Андрій Соколов наголосив на тому, що страйк є політичним, тому тут не може бути якоїсь юридичної основи.

«Ми б хотіли подивитися, чи підтримають цей страйк органи місцевого самоврядування, йдеться про міську та обласну ради…Тільки тоді вони матимуть моральне право говорити, що вони з народом…», – зазначив Андрій Соколов.

Це свідчить про те, що політично міський голова Львова від страйку відмежувався і не готовий відкрито заявити свою принципову позицію.

Нагадаємо, що у статті 12 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» йдеться: «Посадові особи  місцевого  самоврядування  не   можуть   бути  організаторами  і безпосередніми учасниками страйків та інших дій, що перешкоджають  виконанню  органами  державної  влади,  органами влади   Автономної   Республіки   Крим   чи   органами   місцевого  самоврядування передбачених законом повноважень».

Фото - buknews.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ