Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Самбірському районі децентралізація спричинила масові звільнення

24 листопада під головуванням першого заступника голови Самбірської РДА Романа Біндаса відбулося засідання спеціальної комісії щодо запобігання різкому зростанню безробіття. Про це повідомила прес-служба Самбірської РДА.

Роман Біндас зазначив, що масове звільнення працівників стало для району серйозною проблемою. Щоб допомогти людям дати собі раду у складних умова і створено цю комісії.   

Було окреслено основну причину масових звільнень: децентралізації – створенням об’єднаних територіальних громад. Внаслідок цього процесу бюджетні установи переходять в підпорядкування нових громад.  

На засіданні назвали осередки масового звільнення: Підгайчиківська, Погірцівська, Чайковицька сільські ради, Самбірський районний територіальний центр соціального обслуговування, відділ культури Самбірської РДА, Рудківська музична школа, ЦБС Самбірського відділу культури РДА.

За попередніми домовленостями, звільнених по можливості мають забезпечувати працею. Керівникам, які звільняють людей, рекомендовано дотриматись норм чинного законодавства.

Додамо, що на Львівщині вже утворено 36 об’єднаних територіальних громад.

Додамо, що  29 жовтня у 8 об’єднаних територіальних громадах Львівщини відбулися вибори депутатів та голів. Зокрема, у  Рудківській ОТГ та Воютицькій ОТГ, що у Самбірському районі. Відтак, у цьому район вже є 10 ОТГ.

Також нагадаємо, що 24 грудня перші вибори відбудуться у Кам'янка-Бузькій і Мурованській OТГ, де уже розпочався виборчий процес. Кам'янка-Бузька ОТГ стане другою громадою у своєму районі, де призначено перші місцеві вибори, – після Жовтанецької. Мурованська ОТГ у Пустомитівському районі уже п'ята, що вперше вибиратиме голову і депутатів. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ