Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У СБУ створено Ситуаційний центр кібернетичної безпеки

Служба безпеки України спільно з іншими правоохоронними органами має забезпечити закон та вільне волевиявлення громадян. Про це в ефірі одного із центральних каналів заявив Голова СБУ Василь Грицак.

Напередодні виборів Президента України СБУ посилила контррозвідувальні заходи на всій території України, щоб на ранній стадії виявляти ознаки готування вчинення злочинів, які віднесено до компетенції Служби. «Стало об’єктивною реальністю, що Росія втручається у вибори по всьому світу: це на собі відчули протягом останнього часу США, Велика Британія, Нідерланди, Іспанія і навіть Молдова», ‒ зазначив Василь Грицак.

СБУ спільно з ДСТЗІ та адміністраторами серверу ЦВК робить і робитиме все можливе, щоб забезпечити стійкість інформаційної системи Центральної виборчої комісії, оскільки тільки протягом 2016-2018 років фахівцями Служби було виявлено понад 470 атак на державні інформаційні ресурси. «Хочу зазначити, що буквально у лютому цього року сервер ЦВК був підданий доволі потужній атаці, з якою наші фахівці справились на відмінно», ‒ повідомив Голова СБУ. 

У СБУ створено Ситуаційний центр кібернетичної безпеки, до організації якого долучилися партнери з НАТО. Робота системи «Вибори» доволі стійка, СБУ та інші задіяні у її захисті відомства впевнені у своїх можливостях. «У Центрі працюють кваліфіковані спеціалісти, і я переконаний, що вони виконають покладені на них завдання», ‒ наголосив Василь Грицак.

Другий ключовий вектор роботи СБУ ‒ попередження терористичних актів. «Я, звичайно, не хочу нікого лякати, але ми бачимо оцей бруд, який, у першу чергу, йде «из-за поребрика». Тож просто наведу статистику: у 2016-2018 роках СБУ попередила та припинила на різних стадіях підготовки двадцять вісім злочинів терористичного характеру», ‒ підкреслив очільник Служби.

У питаннях забезпечення безпеки на виборах у СБУ тісна взаємодія з Генеральною прокуратурою та Національною поліцією. «Правоохоронці мають просто виконати своє завдання ‒ забезпечити закон і вільне волевиявлення громадян. І нехай переможе сильніший», ‒ наголосив Василь Грицак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ