Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У селі Баїв на Волині запрацювала амбулаторія сімейної медицини

Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
1/4
11 грудня у селі Баїв Луцького району відбулось офіційне відкриття нової та сучасної амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі Волинської обласної ради.

Урочисто перерізати стрічку прибули голова обласної ради Григорій Недопад, народний депутат України Вячеслав Рубльов, очільник Боратинської територіальної громади Сергій Яручик, генеральний директор Луцького районного центру первинної медико-санітарної допомоги Оксана Чертюк, представники місцевої влади та бізнесу.

Тутешній сімейний лікар Тетяна Хахаєва, розповіла, що в амбулаторії будуть обслуговуватись мешканці сіл Баїв, Городище-1 та Цеперів, а це близько 2,5 тисяч населення.

"Ми готові до роботи, адже повністю укомплектовані обладнанням. Ми сьогодні  можемо якісно робити загальні аналізи крові, сечі, швидкі тести та кардіограми. На базі амбулаторії є денний стаціонар. Обслуговуємо всі категорії населення від новонароджених діток до людей похилого віку. Наразі нам необхідно доукомплектувати штат ще одним сімейним лікарем", - зауважила вона.  

Староста сіл Баїв, Городище-1 та Цеперів Оксана Кравчук запропонувала гостям оглянути будівлю та розповіла гостям передісторію появи амбулаторії.

"Це приміщення не нове. Колись тут була контора, опісля школа, адже за відсутності школи, деякі приміщення використовувалися під навчальні класи. Роботи з облаштування амбулаторії у цій будівлі розпочались у 2018 році. На той момент тут було дуже холодно, сиро і брудно. За пропозицією підрядної організації ми спершу утеплили фундамент і зробили все, щоб тут було ошатно, затишно і тепло. Дуже приємно, що приміщення вдалось удосконалити та вдихнути у нього нове життя", - зауважила вона.  
"На території цієї сільської ради є потужний і соціально-відповідальний бізнес. Дуже приємно, що саме сільськогосподарське підприємство ініціювало передачу цього приміщення під амбулаторію, навіть частково його відремонтувавши, - додає голова Боратинської територіальної громади Сергій Яручик.  -- Цей об'єкт фінансувався із сільського бюджету, з якого було виділено близько 2,8 млн гривень, а також коштом місцевого сільгосппідприємтсва. Закупівля медичного обладнання відбулась за фінансового сприяння керівництва Луцького районного центру первинної медико-санітарної допомоги".

Народний депутат України Вячеслав Рубльов привітав місцеву владу та мешканців із цією приємною подією, а медикам вручив цінний подарунок.

"Дуже приємно коли керівництво територіальної громади працює над розвитком,вдосконаленням інфраструктури та соціальної сфери на своїх  територіях. Звісно без соціально-відповідального бізнесу нічого б не відбулось. А бізнес відповідальний саме тоді, коли бачить, що кошти будуть працювати на благо громади", - зауважив він.

Голова обласної ради Григорій Недопад  наголосив, що Баївська амбулаторія загальної практики сімейної медицини була нещодавно відзначена заступницею Міністра охорони здоров'я Іриною Садов’як, як один із взірцевих об'єктів медицини на селі.

"Відкриття цієї амбулаторії є  ще одним доказом того, що соціально-відповідальний бізнес спільно із місцевою владою може втілювати в життя такі потужні проєкти, які можуть конкурувати з об'єктами медичної інфраструктури навіть великих міст. Хочеться, щоб  таких об'єктів ставало дедалі більше не лише на території Боратинської громади, а й на теренах усієї Волині", - резюмував він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ