Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У селі Кротошин Давидівської громади відкрили новозбудований корпус ліцею

Сьогодні, 1 вересня, у селі Кротошин Давидівської громади Львівського району відкрили новозбудований корпус Кротошинського ліцею.

Про це інформують в ЛОДА. 

Будівництво нової будівлі на 220 учнівських місць розпочали у 2016 році у зв’язку з тим, що приміщення старих корпусів Кротошинського ліцею не забезпечували у повному обсязі  належні умови для повноцінного та безпечного навчання дітей, адже їх було споруджено ще у 1853 та 1970 роках (зокрема, у приміщеннях відсутній спортивний зал).

У вказаних корпусах навчається 134 школярів. За останні 5 років чисельність населення села зросла удвічі, тож постала нагальна потреба створити більшу кількість учнівських місць та комфортні умови навчання для них.

У відкритті нового корпусу ліцею сьогодні взяв участь начальник Львівської ОВА Максим Козицький. Очільник Львівщини привітав дітей та вчителів з початком навчального року і подякував захисникам й захисницям України за можливість під час війни створювати найкращі умови для навчання для дітей.

«Низький уклін усім, завдяки кому ми маємо можливість навчатися, працювати, жити. Подяка дітям за їхні усмішки і за їхнє бажання вчитися. Ви – наша надія і віра у майбутнє. І ми хочемо створювати вам можливості вчитися, працювати і жити в Україні. У світлих, затишних класах нової довгоочікуваної школи, яка буде осередком освіти, науки і культури, плекатимуться нові таланти – наші послідовники, наше майбутнє. Дякую захисникам і захисницям за те, що ми можемо бути сьогодні тут!», – зазначив Максим Козицький.

На будівництво нового корпусу загалом скерували понад 35,3 млн грн бюджетних коштів:

  • - 12 млн 260 тис. 378 грн – Державний фонд регіонального розвитку;
  • - 10 млн грн – з обласного бюджету;
  • - 13 млн 64 тис. 993 грн – з місцевого бюджету (громади).

Окрім того, ще 7,7 млн грн заплановано додатково скерувати з місцевого та обласного бюджетів при уточненні показників їх виконання.

За ці кошти збудували двоповерхову будівлю з 6-ма навчальними класами, а також комп’ютерним класом, кабінетом захисту України та кабінетом трудового навчання, облаштували спортивний зал і бібліотеку, будівлю котельні, закупили сучасне обладнання та техніку, встановили пожежну сигналізацію і систему відеонагляду, провели благоустрій території.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ