Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

У селі під Ковелем виявили сказ: у кількох населених пунктах оголосили карантин

У селі Мирин Ковельського району на Волині зареєстрували випадок сказу у теляти, у зв'язку з чим у кількох населених пунктах оголосили карантин.
Фото Марія Шевців, Гал-інфо

Про це інформує Суспільне.

Теля, у якого виявили сказ, померло 26 вересня. Його тіло утилізували.

Зокрема, голова Велицької тергромади Віктор Ковальчук зазначив:

"Усіх тварин, які є в приватному господарстві сім'ї, де виявили хвору тварину уже вакцинували. 1 жовтня вакцинуватимуть інших тварин на території трьох сіл у радіусі 5 кілометрів".

З його слів, тварина випасалася на прив’язі за півтора кілометра від села Мирин, в урочищі "Струга". Неподалік від урочища – ліс.

"Можливо теля вкусила собака, або лисиця, хворі на сказ", — припускає Віктор Ковальчук.

24 вересня господарі помітили у тварини перші ознаки недуги, вона відмовлялась від корму та води. Зі слів голови громади, згодом у теляти почалося сильне слиновиділення, з'явилася агресія.

Діагноз сказ підтвердили фахівці Волинської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби. У службі зазначили, що спеціалісти уже дезінфікували хлів, де утримували теля. Карантин діятиме два місяці.

Варто зауважити, що На території Велицької тергромади це не перший випадок виявленого сказу. Минулого разу випадок хвороби зареєстрували у селі Підріжжя, розповів Віктор Ковальчук, тоді карантинні обмеження теж діяли два місці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ