Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Середземному морі врятували 4700 біженців

Співробітники італійської та грецької берегової охорони врятували майже 4700 біженців, які намагалися потрапити з Африки до Європи. Одна жінка загинула.

Як повідомляє видання Vice News, італійська берегова охорона врятувала 4343 людини, ще 335 – врятували греки. Причини смерті жінки на називалися.

За даними Міжнародної організації з міграції, з початку року в Європу Середземне море перетнули 432 тисячі 761 біженців, що вдвічі більше, ніж минулого року. При спробах дістатися місця призначення потонули більше 2,5 тисяч мігрантів.Більшість мігрантів прибули до Греції та Італії. У серпні 50 тисяч утікачів та переселенців, переважно з Сирії, Іраку й Афганістану, прибули до Угорщини, яка є членом ЄС. ООН заликала ЄС прийняти ще 200 тисяч біженців. 

Готовність приймати біженців висловила Польща. Одночасно в країні наголосили, що прийматимуть саме біженців, а не економічних мігрантів.

«Польща прийме тільки біженців, а не економічних мігрантів, і вже зараз можу сказати - їх не буде занадто багато. Однозначно менше ніж в 90-х роках, коли Польща прийняла понад 80 тисяч біженців з Чечні», - заявила 20 вересня в телевізійному зверненні  прем'єр-міністр Польщі Ева Копач.

За її словами, країна поставить конкретні умови щодо кількості біженців, яких зможе прийняти: зокрема вирішуватиме сама кого приймати.

«Хочу вас запевнити, що в переговорах, які зараз ведемо, ми ставимо конкретні умови: відділити біженців від економічних мігрантів, посилити охорону зовнішніх кордонів ЄС, віддати повний контроль над біженцями польським службам», - наголосила прем'єр.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ