Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У серпні п’ятеро довгожителів Львівської громади відсвяткували свої уродини

У Львові продовжують традицію вітати довгожителів громади, які відсвяткували 100 і більше років. Цього місяця чотири ювілярки та один ювіляр уже відсвяткували свої уродини.

Зокрема, дві жінки відзначили свій столітній ювілей: 11 серпня – Нінель Черевко, а 16 серпня – Надія Жукова. Пані Нінель – науковиця, яка 40 років пропрацювала в університеті «Львівська політехніка». А пані Надія – понад 50 років пропрацювала в фармацевтичній галузі.

Також 13 серпня свої 102 роки відзначив Володимир Дац. А 1 серпня вітання з нагоди свого 101-го дня народження приймала Стефанія Тушницька, а вже 3 серпня – Ая Іоліна з нагоди свого 103-річчя.

Представники управління соціального захисту Львівської міської ради привітали ювілярок і ювіляра від імені громади, та вручили матеріальну допомогу в розмірі 5 тисяч гривень.

Зауважимо, традиція вітання довгожителів у Львові існує вже 15 років. Традиційно тим довгожителям, які відзначають сто років, на день народження з бюджету надають одноразову матеріальну допомогу в розмірі 5 тисяч гривень, пам'ятну монету та вітальний лист від імені міського голови. Усім же, хто святкує 101 та більше років, – 5 тисяч гривень.

Загалом у 2023 році на виплати одноразової допомоги для львів’ян-довгожителів у бюджеті передбачили 315 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ