Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ще одному місті України влаштували протест проти карантину

фото - Зміст
фото - Зміст
фото - Зміст
фото - Зміст
фото - Зміст
фото - Зміст
фото - Зміст
фото - Зміст
1/4
У четвер, 1 квітня, у Полтаві під обласною державної адміністрацією місцеві підприємці зібралися на акцію протесту проти посилення карантинних обмежень, які запровадять із 3 квітня.

Про це інформує видання Зміст.

Повідомляється, що у місті заборонять роботу ринків. Це обурило підприємців і вони вийшли на акцію протесту проти такого рішення місцевої влади. Вони вважають, що це удар по малому бізнесу.

Підприємці продуктових та непродовольчих ринків вимагають дозволити їм працювати на вихідних. Також вони зазначають, що не отримають допомоги від Кабміну, адже за розподілом громада не перебуває у «червоній» зоні карантину.

Додатково

Карантинні обмеження посилили у зв'язку з погіршенням епідемічної ситуації на території Полтавської територіальної громади.

З 3 до 17 квітня до діючих обмежень додали такі заборони:

  • приймати відвідувачів у кафе, ресторанах та барах, крім роботи навинос та доставку;
  • приймати відвідувачів у ТРЦ та розважальних закладах;
  • проводити масові заходи, крім автоконцертів тощо;
  • приймати відвідувачів у закладах, окрім тих, де торгують товарами, у яких не менше 60% площі використовують для торгівлі харчовими продукти, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами гігієни та побутовою хімією, засобами зв’язку, газетами та журналами, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин;
  • забороняється робота ресторанів у готелях з 11:00 до 6:00 наступної доби, крім харчування в готельному номері за замовленням;
  • забороняється діяльність непродовольчих ринків;
  • забороняється відвідування закладів освіти, окрім  студентів 6 курсу та інтернів, що здобувають освіту за медичними напрямами і задіяні у подоланні наслідків поширення коронавірусної хвороби; вихованців дитсадків; 1-4 класи шкіл; спецшкіл та навчально-реабілітаційних центрів;
  • забороняється приймати відвідувачів у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах, крім спортсменів національних збірних команд та їхніх тренерів.

За словами голови Полтавської ОДА Олега Синєгубова, у «червоній» зоні наразі фактично перебуває Полтавська, Горішньоплавнівська, Миргородська, Лубенська та Гадяцька громади. Полтава перебуває на другому місці в області за показниками захворюваності на коронавірус.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ