Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

У шести областях України стартують заходи з протидії незаконному обігу зброї

У шести областях України стартують заходи з протидії незаконному обігу зброї. Про це сьогодні, 7 грудня, повідомив начальник Департаменту карного розшуку Національної поліції Сергій Тихонов під час робочого візиту у Маріуполь.

Для ефективного перекриття витоку зброї з території проведення операції Об’єднаних сил в мирні регіони досвід роботи поліції Донеччини та Луганщини буде впроваджений у суміжних областях - Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській та Херсонській.

Участь у координаційній нараді під головуванням Сергія Тихонова взяли т.в.о. заступника командувача Об’єднаними силами Сергій Кондрашенко та заступники начальників управлінь 6 областей – начальники кримінальної та превентивної поліції.

За 11 місяців на території держави зареєстровано понад 7 тисяч злочинів, скоєних з використанням вогнепальної зброї.

У зв’язку з цим Сергій Тихонов наголосив на посиленні блокування шляхів, якими зброя потрапляє до мирних територій.

«В шести областях під координацією Департаменту карного розшуку буде розпочато операції з вилучення зброї. Комплекс заходів, який реалізується в Донецькій та Луганській областях, буде поширено на суміжні регіони. Це дозволить перекрити об’їзні шляхи та вилучати зброю, боєприпаси, вибухівку під час будь-якого етапу її переміщення із зони ООС. А відтак – мінімізувати шанси її потрапляння в мирні регіони», - зазначив Сергій Тихонов.

Начальник ДКР підкреслив, що заходи проходитимуть у тісній взаємодії з військовими та правоохоронними підрозділами, а також перевізниками, представниками служб доставки вантажів.

План заходів базуватиметься на пропозиціях, наданих керівниками кримінальної поліції Донеччини та Луганщини. Так, в листопаді силами ООС обох прифронтових регіонів вилучено 1,5 кг тротилу, 26 тротилових шашок, 350 гранат, 67 тисяч набоїв.

Зокрема планується створити додаткові стаціонарні та мобільні блокпости на окремих ділянках автотрас Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей, запровадити перевірки у відділеннях експрес-доставки поштових відправлень, що надходять з Донецької та Луганської областей, та патрулювання залізничних та автовокзалів із залученням службових собак.

Крім того, потяги, що рухаються із зони ООС, перевірятимуться на відсутність вибухонебезпечних предметів і по ходу руху.

«Підтримка суміжних областей та подвійний контроль дозволить забезпечити кількарівневий захист жителів мирних областей», - зазначив начальник кримінальної поліції Донецької області Артем Кисько.

У заходах з протидії незаконному обігу зброї буде задіяно потужності сучасного Єдиного аналітичного сервісного центру Донеччини.

Як це працюватиме, керівники поліції інших областей побачили під час екскурсії до UASC.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ