Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Шевченківському районі збудують котеджне містечко на 24 садиби

Міська рада замовила розробку Детального плану території колишнього кооперативно-садівничого товариства «Відпочинок» (територія колишнього села Кам’янка між Рясне-1 і Брюховичами). Район і надалі інтенсивно розбудовується і ніхто не звертає уваги на повну відсутність інженерної інфраструктури.

Ділянка має площу 1,6 га, обмежена вулицями Червоної Калини (вулиця поблизу Рясного) та Холодної. Дана територія, згідно Генерального плану м.Львова відноситься до територій малоповерхової житлової забудови. Станом на сьогодні там розміщені об’єкти 1 поверхової нежитлової забудови і 1-3-поверхові житлові будинки, 40% яких знаходяться в незадовільному стані. Проект передбачає будівництво індивідуальних житлових будинків з парко місцями, розширення дорожньої інфраструктури. Не передбачено будівництво жодного об’єкту соціальної і громадської інфраструктури: 120 мешканців, які населятимуть мікрорайон користуватимуться поліклініками і лікарнями в Рясне-1, 6 дітлахів ходитимуть в школу-садок №94. Абсурдно виглядає те, що жителі району, відповідно до пояснювальної записки, відвідуватимуть не лише "вбудовано-прибудовані місця" дозвілля і спортивної інфраструктури, а й кінотеатр ім. Довженка, який знаходиться аж на Сихові.

Жодних видимих порушень Детальний план території не містить, за винятком одного надзвичайно важливого аспекту: «Територія проектування заходиться в межах міста, але вона та прилеглі території не містять повний комплекс інженерних мереж (відсутні - водопровід, каналізація, газопровід, наявні тільки повітряні лінії електропередач)» - сказано в пояснювальній записці.

За наявності єдиної дороги з мікрорайонів Рясне-1, Рясне-2 і стрімко розбудованої вулиці Шевченка яка потребує капітального ремонту з реконструкцією каналізаційної і водопровідної мережі - надання дозволів на подальше будівництво в цьому районі ще більше загострить проблему відсутності соціальної і транспортної інфраструктури в  районі.

Стратегічно, міська влада мала б за інвестиційні кошти забудовників, створити транспортну інфраструктуру, подбати про дитячі навчальні заклади, спортивні майданчики і медичні установи і лише після цього погоджувати Детальні плани територій, які є першочерговими документами у намірах забудовників здійснювати будь-яке будівництво у місті.

З 24.05.18 по 15.06.2018 триватимуть Громадські слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території у районі колишнього кооперативно-садівничого товариства «Відпочинок». 6 червня 2018 року о 18.00 год в актовому залі Середньої загальноосвітньої школи № 38 (м. Львів, вул. Порічкова, 4) відбудеться зустріч з головним архітектором проекту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ