Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У школах Луцька можуть впровадити фінансову грамотність

Наразі влада та педагоги вивчають пропозицію громадських активістів започаткувати у луцьких школах вивчення фінансової грамотності.

Про це повідомив власкор Гал-інфо.

З ініціативою викладання для дітей основ фінансової грамотності виступила громадська спілка «Ротарі клуб Лучеськ». За словами її представниці Юлії Гринчук, ротарійці запропонували відкрити у школах клуби із фінансової грамотності. Для підвищення ефективності такого кроку активісти окреслили ідею проведення навчання у вигляді гри-симулятора «Життєвий капітал».

Саме з метою популяризації Національного проєкту фінансової грамотності до Луцька завітали бізнес-аналітик Сергій Івагло та експертка Ольга Яловенко, які провели гру «Життєвий капітал» для лідерів думки Луцька та школу тренерів – задля розширення мережі клубів фінансової грамотності. 

«Нам важливий комфорт сприйняття знань та здобуття фінансових навичок. Наразі триває співпраця з педагогами, які пройдуть гру та, зацікавившись, самі зможуть передавати знання учням. Лише даючи собі відповідь в тому, що ми фінансово безграмотні самі, усвідомивши необхідність цих знань для побудови власної фінансової свободи, ми, як доросле покоління, зможемо дати можливість будувати свою фінансову незалежність нашим дітям», - переконує Юлія Гринчук.

Громадські активісти зустрілися з керівництвом департаменту освіти Луцької міськради задля підтримки своєї ініціативи. 

Директор департаменту, депутат міськради Віталій Бондар зауважив:

«Змушений зізнатися, що громадська ініціатива щодо формування у школярів розуміння фінансової грамотності – зацікавила. Зараз ми передали інформацію з департаменту до шкіл, де вчителі економіки та інші педагоги вивчають можливість використання ігрових прийомів для навчання дітей азам фінансової грамотності, вмінню складати та аналізувати сімейний бюджет, розумінню витрат грошей батьками. Остаточне рішення прийматимуть вже у школах, адже заклади освіти мають автономію».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ