Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Швеції військовим заборонили TikTok на робочих телефонах

Військовослужбовцям Збройних сил Швеції заборонили завантажувати на робочі телефони або планшети китайський додаток TikTok через побоювання щодо витоку даних.

Про це повідомляє The Defense Post із посиланням на AFP.

Відповідне рішення ґрунтується на "звітності з відкритих джерел щодо того, як додаток обробляє інформацію користувачів, та дії компанії-власниці ByteDance".

"Використання мобільних телефонів і планшетів саме по собі може становити загрозу безпеці, тому ми не хочемо мати TikTok на нашому робочому обладнанні", — прокоментувала заборону речниця Збройних сил Швеції Гуна Грауфельдт.

Як зазначає Radio Sweeden, додаток, який належить китайській компанії, збирає дані користувачів, і є побоювання, що КНР має доступ до цих даних. Раніше Європейська комісія, а також уряди Нідерландів, Великої Британії, США, Канади та Нової Зеландії вже заборонили посадовцям користуватися TikTok на робочих пристроях.

1 березня Комітет у закордонних справах Палати представників Конгресу США також проголосував за надання президенту США Джо Байдену повноважень заборонити китайський додаток TikTok та інші соціальні мережі. Тепер законопроєкт має бути схвалений Палатою представників та Сенатом США, перш ніж потрапить на розгляд Байдену.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ