Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У смузі держкордону затримали високопосадовців-браконьєрів. Прикордонники це заперечують

5 лютого у смузі держкордону поблизу застави №8 Львівського прикордонного загону поблизу міста Угнів Сокальського району під час рейду було затримано 14 осіб, які здійснювали незаконне полювання. Про це „Гал-info” повідомив начальник відділу державного управління екології та природних ресурсів у Львівській області Михайло Казимир.
За його словами, серед браконьєрів були переважно високопосадовці. Зокрема, два військові підполковники, майор міліції, лісничий та два лісники. На час затримання вони застрілили дві лисиці, хоча й не мали дозволу на здійснення полювання на лиса. Також виявилося, що на дві одиниці зброї не було документів.
В результаті було вилучено всю зброю, якою користувались браконьєри, і здано в Сокальський РВ. Матеріали справи передано в природоохоронну прокуратуру.
Нагадаємо, що це вже не перший випадок браконьєрства у смузі держкордону: 13 січня біля Боберки в Турківському районі в прикордонній смузі було виявлено вбитого браконьєрами самця зубра. Окрім випадків браконьєрства, обурення екологів викликає і той факт, що в прикордонній смузі можуть вільно перебувати озброєні люди.
Як прокоментувала „Гал-info” прес-секретар Західного регіонального управління ДПСУ Тетяна Герасимчук з посиланням на начальника Львівського загону, щодо випадку у Турківському районі було порушено кримінальну справу за порушення прикордонного режиму з метою полювання. Проте досі не встановлені особи, які здіснювали порушення.
Однак прикордонники заперечують факт порушення кордону у Сокальському районі. „Ці мисливці перебували не в прикордонній смузі”, — зазначила Тетяна Герасимчук. При цьому вона стверджує, що прикордонники володіють інформацією, що факт браконьєрства не був підтверджений.
Проте, за словами заступника природоохоронного прокурора Львівщини Віктора Кравчини, висновків по цій справі ще немає. Лише сьогодні в прокуратуру надійшли матеріали щодо цєї справи, а інформація, яку надали прикордонники, викликала у нього здивування. „Жодних висновків ще немає, лише після дослідження ситуації, а триватиме це не менше тижня, можна буде щось говорити”, — розповів Віктор Кравчина „Гал-info”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ