Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

У США на найвищому рівні обговорюють конфіскацію російських активів

У фінансових системах США та ЄС зараз перебуває 350 млрд доларів заморожених російських активів

Фото: Depositphotos

В Конгресі США пройшли слухання Комісії з питань безпеки та співробітництва в Європі (Гельсінської комісії) щодо конфіскації російських активів на користь України.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора в телеграмі.

Американські законодавці розробили законопроєкт «Про відновлення економічного процвітання та можливостей для українців», який передбачає можливість конфіскації суверенних активів рф для відшкодування збитків від агресії.

Голова Комісії Джо Вілсон заявив, що у фінансових системах США та ЄС зараз перебуває 350 млрд доларів заморожених російських активів.

«Воєнний злочинець путін має платити за свою війну. Конфіскація цих коштів для захисту і відбудови дозволить на перспективу забезпечити Україні можливість воювати. Українці хочуть воювати та перемагати. Це питання їхнього існування. Тож ми маємо допомогти Україні перемогти. Повна перемога України є єдиним шляхом до тривалого миру і територіальної цілісності», - заявив він.

Генеральний прокурор Андрій Костін закликав змінити звичну формулу «росія заплатить» на «росія вже платить».

«США вже продемонстрували лідерство, конфіскувавши в цьому році приватні російські активи. США – перша іноземна держава, де переслідують за воєнні злочини проти власного громадянина, скоєні на території України. Прийняття законопроєкту про конфіскацію суверенних активів рф стане ще одним прикладом для інших держав», - зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ