Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У США наголошують, що за аварію MH17 відповідальна Росія

США продовжують дотримуватися позиції, що Росія відповідальна за катастрофу авіарейсу MH17 у небі над Україною в 2014 році. Про це заявила офіційний представник держдепартаменту Гізер Ноєрт, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Дозвольте мені вкотре наголосити: США покладають відповідальність за збитий авіалайнер MH17 на Росію", - сказала вона у відповідь на запитання журналістів про позицію Вашингтона з цього питання.

Ноєрт додала, що США підтримують діяльність Об'єднаної слідчої групи, що розслідує цю катастрофу.

Також вона нагадала про оприлюднену цього тижня заяву міністрів закордонних справ країн "Великої сімки" (G7), в якій міститься заклик до Росії співпрацювати зі слідством.

Як повідомлялося, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН-17 Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), розбився у Донецькій області 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, усі вони загинули.

Міжнародна команда з розслідування катастрофи літака "Боїнг" рейсу МН17 дійшла висновку, що лайнер було збито ракетою, випущеною із ЗРК "Бук", доставленого з території Росії.

В іншій доповіді Bellingcat опублікував фото "Бука 332", зроблене в парку техніки 53-ї бригади в селищі Маршала Жукова під Курськом, ймовірно, навесні 2013 року.

У Росії заявили що не варто довіряти розслідуванню групи Bellingcat.

24 травня міжнародна Спільна слідча група з розслідування збиття літака рейсу МН17 оголосила висновок, що малайзійський "Боїнг" було збито над Донецькою областю у 2014 році зенітно-ракетним комплексом "Бук", що прибув до України з 53-ї зенітної ракетної бригади збройних сил РФ, що розташована під Курськом.

Слідчі також опублікували відеозапис, на якому реконструйовано повний маршрут ЗРК з Росії в Україну.

Міноборони Росії причетність до катастрофи заперечує.

Уряди Нідерландів й Австралії поклали на Росію відповідальність за збиття малайзійського "Боїнга".

Пізніше засновник дослідницької команди Bellingcat Еліот Хіггінс зловив Міноборони Росії на брехні про "Бук".

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ