Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У США туристів попередили про спалах кору в Україні

Центр з контролю та запобігання хвороб США поширив повідомлення для мандрівників через спалах кору в Україні, - УП.

"Посадовці з охорони здоров’я в Україні повідомляють про спалах кору… Центр рекомендує мандрівникам в Україні захистити себе, перевіривши, чи були вони вакциновані від кору. Перед від'їздом із Сполучених Штатів, діти (від 6 до 11 місяців) повинні мати 1 дозу вакцини MMR (кір, паротит та краснуха), а дорослі та діти старше 1 року повинні мати 2 дози вакцини MMR, з інтервалом у, принаймні, 28 днів", - йдеться у повідомленні на сайті відомства.

Видане повідомлення належить до першого рівня. Це означає, що необхідно дотримуватися звичайних правил для запобігання захворювання. Другий і третій рівні стосуються більших пересторог або уникнення подорожей до країн із спалахами хвороб.

Як відомо, у Києві станом на 15 січня зареєстровано 87 випадків кору, 66 із них – у дітей. На ранок 15 січня у столиці госпіталізовано 15 людей, із них 10 дорослих і 5 дітей.

У Івано-Франківську через спалах кору школярам продовжили канікули.

Спалах кору триває у Чернівецькій області. Станом на 12.01.2017 там зареєстровано 468 випадків кору, інтенсивний показник на 100 тисяч населення становить 51,61, повідомляє Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗ. Серед хворих 372 дітей (79%) та 96 дорослих.

У Запорізькій області 33 співробітників лікарень заразилися кором.

11 січня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила, що епідемії кору немає.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ