Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У США заявили про арешт трьох українських хакерів

Департамент юстиції США повідомив про арешт трьох українців за участь у міжнародній хакерській організації Fin7. Про це повідомила всесвітня служба BBC.

За інформацією Департаменту юстиції (Мін'юст США), хакери Fin7 атакувала понад 100 компаній у США, Великій Британії, Австралії та Франції.

Як повідомили чиновники, яких цитують американські медіа, ця організація "викрала десятки мільйонів доларів".

Хакери, застосовуючи віруси, атакували системи терміналів, викравши дані 15 млн кредитних карток. Картки використовували або продавали.

Лише на території США хакери з Fin7 атакували компанії у 47 штатах та в окрузі Колумбія.

За повідомленнями, група досі активна. Проте, як зазначила американський прокурор Аннетт Хейз, хакери помилялись, якщо думали, що зможуть "десь далеко сховатися за своїми клавіатурами".

Хто ці українці?

Одного з українців затримали у США, двох інших у Іспанії і Польщі - американські правоохоронці займаються питаннями їхньої екстрадиції.

Департамент юстиції США назвав їхні імена. Це - 44-річний Дмитро Фьодоров, 33-річний Федір Гладир, 30-рінчий Андрій Колпаков.

Прокурори назвали їх впливовими і ключовими членами хакерської організації Fin7, також відомої під іменами Carbanak Group and the Navigator Group. Компанія здійснювала свою діяльність зі східної Європи.

Обвинувачення проти українців розглядатиме Окружний суд США у Сієттлі.

BBC

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ