Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У стінах військових ВНЗ Києва, Харкова, Одеси пройдуть «Дні НАТО»

Першими зарубіжних гостей зустрічали вчора, 23 жовтня, у Військовий інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Про це повідомили у прес-службі Генерального штабу ЗСУ.

Тут «Дні НАТО» стали вже традиційними. Завдяки такій співпраці щоразу курсанти отримують нагоду поспілкуватися із представниками країн-учасниць НАТО на різні теми.

Заступник начальника штабу стратегічного командування НАТО в Європі генерал-майор Одд Егіл Педерсон, зокрема зауважив: «Ми вдванадцяте зустрічаємося з представниками військових навчальних закладів в ході програми «Дні НАТО в Україні». Щороку проходить близько 400 таких заходів і вони присвячені тематиці, про яку нас просить керівництво України. Наша програма цього тижня передбачає виступи в стінах трьох військових вишів. Серед головних тем, з якими виступатимуть представники НАТО, це співробітництво у сфері військової освіти, НАТО після саміту в Брюсселі, відносини НАТО з країнами-партнерами і партнерство між країнами-членами НАТО. З курсантами і викладачами ми будемо говорити про систему підготовки і навчання в НАТО».

У свою чергу військовий представник Місії України при НАТО генерал-лейтенант Володимир Аскаров додав, що мета заходу полягає не в тому, щоб вкотре розповісти що таке НАТО, а намагатися кожному, хто має сумніви чи питання, дати відповідь на них під час відвертих дискусій, під час роботи в синдикатах.

Учасники цьогорічного «Дня НАТО» висловили думку, що зустріч сприятиме підвищенню рівня поінформованості офіцерів, науково-педагогічних працівників, слухачів та курсантів Військового інституту щодо структури та завдань НАТО на сучасному етапі розвитку, покращенню розуміння стану співробітництва Збройних Сил України зі структурами Альянсу у сфері військової освіти та впровадженню стандартів НАТО в освітній процес.

Відео: Військове телебачення

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ