Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У столиці курсуватимуть трамваї зі сталі "Азовсталі"

Метал придбали на Маріупольському металургійному комбінаті до повномасштабного вторгнення Росії в Україну, а на лінію трамваї вийшли лише зараз.

Про це пише Інтерфакс з посиланням на пресреліз.

На лінії вийшли вісім нових трамваїв маршруту №33, що з'єднує Троєщину і Дарницю. Час шляху прямування - 15 хвилин.

Електротранспорт має український "паспорт", бо вийшов із цехів "Татра-Юг". Сталь для його виготовлення надав "Метінвест-СМЦ" - 17 тонн холоднокатаного листа і 98 тонн гарячекатаного листа було випущено на "Азовсталі" до війни.

Пресслужба констатує, що з маріупольського металу на замовлення киян випустили партію трамваїв K1T - це низькопідлогова модель, модульна - може містити від однієї до чотирьох секцій. Візок трамвая оснащений двоступеневою підвіскою, що гарантує безперебійну роботу з низькими експлуатаційними витратами. Максимальна швидкість K1T - 75 км/год.

У холодну пору передбачена вдосконалена система опалення. Для літнього сезону трамваї обладнані сучасною вентиляцією та кондиціонерами. Вони обладнані пристроями для маломобільних людей і пасажирів з особливими потребами: є місця з фіксацією інвалідних і дитячих колясок, пандуси для посадки/висадки, кнопки виходу на нижньому рівні, зручно розмічені сидіння для вагітних жінок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ