Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Страдчі перевіряють правомірність вирубки дерев

Як повідомили Гал-інфо у прес-службі ЛОДА, сьогодні, 20 травня, заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко провів виїзну нараду щодо будівельних робіт, які проводить компанія ТЗОВ “Керамбуд” та здійснення рубок лісу у Страдчі.

У межах наради Юрій Бучко наголосив,  що постійним користувачем лісового масиву, в межах якого ведуться роботи  по облаштуванні під’їзної дороги, є Страдчівський навчально-виробничий лісокомбінат Львівського лісотехнічного інституту.

Договір, укладений між ТЗОВ “Керамбуд” та Страдчівським навчально-виробничим лісокомбінатом, не надає права приватній компанії  проводити будь-які будівельні роботи  в межах цього лісового масиву, лише право проїзду.

Відтак, правоохоронні органи спільно з Держекоінспекцією у Львівській області, інспекцією сільського господарства, Яворівською районною адміністрацією нададуть правову оцінку щодо діяльності компанії, яка проводить будівельні роботи у Страдчі.

“Щодо діяльності ТЗОВ “Керамбуд”, ми зробили запити в правоохоронні органи та екологічну інспекцію. Львівська ОДА не надавала жодних дозволів на будь-які роботи. В межах лісу роботи можуть проводити лише балансоутримувач земельної ділянки лісового фонду, в цьому випадку це Лісотехнічний інститут. Щодо інших приватних компаній, мають бути відповідні документи, тобто угоди на виконання робіт підряду реконструкції дороги.  Адміністрація спільно з усіма органами вивчає ситуацію, аби розуміти як діяти далі. Правові рекомендації щодо подальших дій буде надано університету, у випадку залучення інвесторів, буде напрацьовано механізми виключно у правовому полі”, - наголосив Юрій Бучко.

Директор  ТЗОВ “Керамбуд”  Андрій Полянський  наголосив, що будівельні роботи проводять  на відстані, далекій від Страдчанської гори, відтак ця дорога не руйнуватиме гору.

“Для того, щоб вивозити пісок нам необхідно їхати через населені пункти, або через Янів, або в іншому напрямку, через чотири села. Відтак, дізнавшись що існує лісова дорога, яка була в занедбаному стані, ми звернулись до лісового господарства, щоб таку дорогу  реконструювати. Лісничі були не проти, селищні ради теж, відповідно ми розпочали її ремонт.  Однак, з боку священників розпочався спротив, які, на жаль, не зовсім достовірно, висвітлювали інформацію,подаючи заклики, що руйнується Страдчанська гора. Насправді, дорога пролягає далеко від Страдчанської гори, попри ліс, не через озера, а через існуючі дамби, ми виїжджаємо на ліво, на трасу”, - наголосив директор  ТЗОВ “Керамбуд”.

В. о. начальника Державної екологічної інспекції Василь Стрищак, зазначив, згідно з Лісовим кодексом, дозволом на проведення робіт з вирубки лісу є лісорубний квиток. Відтак, згідно з перевіркою, яку проводить Держекоіспекція, у суб’єкта наявні лісорубні квитки на території, де проведено вирубку дерев.

“Держекоінспекція проводить позапланову перевірку за зверненням громадян Страдчівського навчально-виробничого лісокомбінату щодо правомірності вирубки дерев при будівництві дороги.  Суб’єктом надано усі документи, а я наголошую, що згідно з лісовим кодексом, дозволом на проведення робіт з вирубки лісу є лісорубний квиток. У цьому випадку суб’єкт надав декілька лісорубних квитків щодо вирубки лісу. Ми побачили, що протяжність дороги відповідає тому що є на планах  насаджень та на планшетах”, - наголосив Василь Стрищак.

Відтак, за підсумками наради, узгодили, що компанія ТЗОВ “Керамбуд” доопрацює механізм договірних відносин щодо користування під’їзною дорогою з майбутнім її покращенням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ