Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Стрийському парку виставлять колекцію сучасних скульптур

У рамках Львівського тижня скульптури в одному з найулюбленіших парків міста встановлять колекцію сучасної скульптури. Організатори створили динамічний і захоплюючий «Скульптурний маршрут» парком, який дозволить насолодитися красою природи в поєднанні з творчістю українських та закордонних митців.

Загалом в парку встановлять 8 скульптур, які стоятимуть там до листопада 2024 року. Усі скульптури зроблені зі сірого граніту з українських кар’єрів. Деякі твори є абстрактним символом, деякі продовжують тему класичного мистецтва, але новою сучасною мовою. Маршрут сформований з колекції скульптур Мистецького об’єднання «ЧервонеЧорне», яке організовує Канівський скульптурний симпозіум.

Проєкт маршруту був схвалений управлінням екології Львова, відтак ґрунти та рослинність не постраждають завдяки використанню спеціальних простих конструкцій фундаментів.

Проєкт став можливим завдяки спільним зусиллям Львівської міської ради, Стрийського парку, Мистецького об’єднання «ЧервонеЧорне» та Артцентру «Я Галерея». Куратор - Павло Гудімов.

Відкриття «Скульптурного маршруту» планується 18 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ