Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Стрию хочуть створити реабілітаційний центр для військових

У Стрию хочуть створити реабілітаційно-оздоровчий центр для учасників АТО/ООС. З відповідною ініціативою виступив громадський діяч, народний депутат VII скликання Олег Канівець.

Як зазначив політик, поки існує російська імперія, доти існувати загроза з боку Росії. А воїни, які жертвують здоров’ям і життям заради свободи всіх українців потребують надійного тилу. 

«Нова велика громада Стрийщини має системно опікуватися учасниками російсько-української війни: діючими і ветеранами. Особливо тими, хто під час бойових дій зазнав поранень. Багато що робимо ще з 2014 року, але треба більше й на постійних засадах. Зараз обговорюємо деталі організації майбутнього реабілітаційно-оздоровчого центру», - розповів Олег Канівець. 

На Стрийщині понад вісімсот учасників бойових дій різного віку та професій.  

«З 6-річного досвіду розуміємо, що головна мета реабілітації - допомогти воїну повернутися до нормального, економічно активного життя (цивільного чи й військового). Іноді достатньо вчасної медичної діагностики і терапії. Комусь потрібні планові відновлювальні операції, протези тощо; щотижневі процедури чи тренування на сучасному обладнанні. Дуже важливий і модний зараз у всьому світі ветеранський спорт. І це все для воїнів Стрийщини має бути не у Львові чи Києві, а тут – у Стрию!», - говорить громадський діяч. 

Відповідну ініціативу схвалюють і самі атовці, оскільки більшість проблем, які виникають після війни їм потрібно вирішувати самостійно. 

«На сьогоднішній час це вкрай важлива проблема наших ветеранів. На жаль всі спроби вирішити проблему реабілітації наших стриян завершуються проблемами самих ветеранів, їх дружин, матерів та нашої «Спілки учасників АТО Стрийщини». Ми маємо багато напрацювань в цьому напрямку», - зазначив у соцмережі Фейсбук голова «Спілки учасників АТО Стрийщини» Юрій Драпалюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ