Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Стрию комунальники пікетували місцеве управління Казначейства: вимагали зарплату

Сьогодні, 2 липня, працівники Стрийського міського комбінату комунальних підприємств пікетували місцеве управління державного казначейства, через заборгованість із заробітної плати. Активісти Стрийської міської ради від партії УДАР долучились до пікету та вимагали повернути заборговане комунальникам. Повідомила прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР».

Комунальники протестували через те, що вони не отримали заробітну плату ще за травень цього року. Також двірники нарікають на те, що виплата заробітної плати останнім часом відбувається нерегулярно та з постійними затримками. Всього участь у пікеті взяло близько 60 осіб. Натомість, вчасно зарплату не отримали 165 комунальників.

Якщо влада не дослухається до вимог пікетувальників, ті погрожують вдатись до радикальніших форм протесту, зокрема, перекриття дороги Львів – Чоп.

Активісти партії УДАР підтримали пікетувальників, приєднавшись до них на мітингу. Як відзначив голова Стрийської міської організації партії УДАР, депутат Стрийської міської ради Ростислав Ленів, «ситуація, справді, є критичною. Станом на сьогодні, 2 липня 2013 року, існує заборгованість з зарплати працівникам Стрийського комбінату комунальних підприємств за останніх 2 місяці на загальну суму 205,88 тисяч гривень. Якщо зважити на те, що розмір зарплати комунальників є і так низьким, зрозуміло, що затримка зарплати ставить комунальників на межу виживання. Сьогодні ці люди доведені до відчаю, адже їм немає чим годувати свої сім’ї.».

Ударівець пообіцяв пікетувальникам зробити усе, щоб домогтись виплати заборгованості.Також, Ярослав Ленів скерував депутатське звернення на ім’я міського голови Стрия з проханням доручити посадовим особам виконкому міськради вивчити ситуацію та вжити необхідних заходів щодо виплати заборгованості по заробітній платіпрацівникам Стрийського комбінату комунальних послуг.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ