Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Стрию відкрили міжрайонний центр нефрології та діалізу

Сьогодні, 1 червня, на базі Стрийської районної лікарні урочисто відкрили міжрайонний центр нефрології та діалізу для надання замісної ниркової терапії, повідомила прес-служба Львівської облради.

У відкритті взяли участь голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин та голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства, соціального захисту, молодіжної політики, фізичної культури та спорту Михайло Гичка.

Центр зможе обслуговувати мешканців Стрийського, Сколівського, Миколаївського та Жидачівського районів Львівської області.

«Відтепер хворі мають шанс лікуватися ближче домівок, а медики Стрийщини - шанс втриматися на плаву в умовах глобальних змін в медицині, - зазначив під час свого виступу Олександр Ганущин. - Дякую всім, хто до цього долучився, і депутатам котрі підтримали відповідну обласну програму».

Слід додати, що робота центру планується у двох залах, де встановлено 7 апаратів фірми «Фрезеніус» та систему водопідготовки “AquaBpus”, відповідно послуги з надання замісної ниркової терапії зможуть отримувати 36 пацієнтів.

Довідка.

На цей час замісну ниркову терапію отримують 355 мешканців Львівської області. З них 258 пацієнтів у м Львові, 31 – у м. Червоноград, 53 – м. Дрогобич, 7 – м. Новояворівськ та 6 – у місті Турка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ