Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Стрию відкрили міжрайонний центр нефрології та діалізу

Сьогодні, 1 червня, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин та голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства, соціального захисту, молодіжної політики, фізичної культури та спорту Михайло Гичка взяли участь в урочистому відкритті міжрайонного центру нефрології та діалізу для надання замісної ниркової терапії на базі Стрийської районної лікарні. Повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Відтак центр зможе обслуговувати мешканців Стрийського, Сколівського, Миколаївського та Жидачівського районів Львівської області.

«Відтепер хворі мають шанс лікуватися ближче домівок, а медики Стрийщини - шанс втриматися на плаву в умовах глобальних змін в медицині, - зазначив під час свого виступу Олександр Ганущин. - Дякую всім, хто до цього долучився, і депутатам котрі підтримали відповідну обласну програму».

Слід додати, що робота центру планується у двох залах, де встановлено 7 апаратів фірми «Фрезеніус» та систему водопідготовки “AquaBpus”, відповідно послуги з надання замісної ниркової терапії зможуть отримувати 36 пацієнтів.

Довідка.

На цей час замісну ниркову терапію отримують 355 мешканців Львівської області. З них 258 пацієнтів у м Львові, 31 – у м. Червоноград, 53 – м. Дрогобич, 7 – м. Новояворівськ та 6 – у місті Турка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ