Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Стрию запрацювала "Зелена кімната"

У Стрию запрацювала "Зелена кімната". Це місце, де кожна дитина, яка стала жертвою чи свідком злочину, опинилася у кризовій чи небезпечній ситуації, може отримати допомогу від поліцейських, психологів, медиків тощо. Про це повідомили 18 серпня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.
Фото Львівська ОДА

Завдяки спеціально облаштованому приміщенню, спілкування дитини із  правоохоронцями стає максимально комфортним. У такій кімнаті створена максимально дружня до дитини атмосфера, яка дає можливість опитати неповнолітніх, не заподіявши їм психологічних травм.

Відкриття кімнати стало результатом співпраці поліції Львівщини з Консультаційною місією Європейського Союзу, яка передала спеціальне обладнання для облаштування "зеленої кімнати" у рамках  проєкту "Підтримка у створенні спеціально обладнаних кімнат для догляду дітей" у Стрийське районне управління поліції.

Метою проєкту є підвищення ефективності та результативності роботи поліції з неповнолітніми із забезпеченням поваги до їх основних прав та впровадження нових практик у роботу поліцейських, які працюють з дітьми. 

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, в липні у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні "Охматдит" запрацювала перша на Львівщині Кризова кімната, дружня до дитини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ