Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У суботу у Львові відбудеться фестиваль культур народів світу

У суботу, 28 березня, у Львові відбудеться фестиваль культур „Львів Inernational”. Про це сьогодні під час прес-конференції розповіла заступник президента організаційного комітету фестивалю Юля Василів. „Ми проводитимемо цей фестиваль вже вдруге, і, як показав наш перший проект, він є цікавим для львів’ян”, - зазначив координатор проекту Олег Піх.
Фестиваль „Львів Inernational” вперше відбувався у липні минулого року. Мета фестивалю - ознайомити львів’ян та гостей міста з культурами та традиціями різних народів світу. Під час фестивалю, який проходитиме на пл. Ринок, близько тридцяти представників п’ятнадцяти країн світу, серед яких Китай, Японія, Казахстан, Таджикистан, Бразилія, США, Грузія та інші, презентуватимуть свою країну. „Учасники проводитимуть показові виступи, а в перервах розповідатимуть про свою країну, її традиції, культуру, зрештою про людей, які там живуть”, - сказала Юлія Василів. Як саме запрезентувати свою країну, вирішують учасники. „Для мене це великий і цікавий досвід. В різних країнах ми маємо різні погляди, а тут ми можемо ними поділитися”, - сказала волонтер із Японії Акіко Кавай.
Організатором фестивалю є міжнародна молодіжна організація „AIESES”. „Це добре, що молодь організовує такі заходи. Таким чином вони популяризують і себе, і місто”, - зазначила спеціаліст управління культури і туризму Львівської міської ради Тетяна Тарасова.
Такі фестивалі проводилися в Україні ще в Донецьку. „Також такий фестиваль планувався минулого року у Києві, але так і не був проведений”, - зазначив Олег Піх.
Фестиваль буде насичений різноманітними конкурсами, які стосуватимуться культурних традицій України та інших країн-учасниць.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ