Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Судані тривають бойові дії попри режим припинення вогню

У Хартумі, столиці Судану відновились бойові дії попри домовленість про режим припинення вогню.
Фото: Reuters

США і Саудівська Аравія, як країни-посередники стурбовані цією ситуацією, оскільки це ставить під загрозу можливість надання гуманітарної допомоги населенню, повідомляє Reuters.

Сполучені Штати та Саудівська Аравія стежать за дотриманням угоди про припинення вогню, що мала діяти до вечора 3 червня. Зазначається, що перемир'я сприяло зменшенню інтенсивності бойових дій і дало можливість надати обмежену гуманітарну допомогу.

31 травня армія оголосила, що виходить із переговорів у саудівському місті Джидда, де було укладено угоду про припинення вогню.

Саудівська Аравія і США зафіксували серйозні порушення режиму припинення вогню з обох сторін.

"Ці порушення змусили нас, як посередника в цих переговорах, серйозно засумніватися в тому, чи готові сторони вжити заходів, необхідних для виконання зобов'язань, які вони взяли на себе від імені суданського народу", — сказав представник Державного департаменту США.

За словами члена місцевого комітету району, відомо про бої в різних частинах столиці Судану, зокрема біля ринку на півдні Хартума, де в середу загинули щонайменше 19 людей і 106 зазнали поранень.

Водночас він зауважив, що кількість загиблих і поранених є більшою, ніж підраховано, оскільки люди отримують медичну допомогу вдома, а деяких померлих ховають самі родичі, які не наважилися звернутися до лікарні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ