Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Мінську судять одного з в’язнів білоруського «Майдану-2010»

У суді Московського району Мінська у середу розпочався кримінальний процес над Володимиром Кондрусем, якого звинувачують в «участі в масових заворушеннях» під час акції протесту проти фальсифікації президентських виборів 19 грудня 2010 року. Ці події отримали назву «Площа-2010».

Як передає Білоруська служба Радіо Свобода, Кондрусь, який перебуває на суді, ліг на знак протесту, а потім почав різати собі вени.

Кондрусь був затриманий в червні цього року. Підставою стали фотографії тієї ночі, на яких є схожий на Кондруся чоловік, що б'є вікна на вході до Будинку уряду.

До затримання Кондрусь був також учасником кількох мирних протестів, зокрема, акцій підприємців навесні 2016-го, де, як вважають його родичі, спецслужби і звернули на нього увагу.

Активісту загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі. Правозахисники Білорусі визнали Володимира Кондруся політичним в’язням і вимагають його звільнення та припинення кримінального переслідування.

Восени 2010 року у Білорусі відбулися численні акції протесту проти недемократичних виборів. Тоді силовики жорстоко придушили опозиційні виступи і відправили до в’язниць лідерів протесту.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ