Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У своїх проектах львів`яни виклали свої мрії, втілити їх максимально - справа депутатів

15 листопада завершується голосування за пропозиції, що подали львів’яни на конкурс «Громадський проект міста Львова 2017». Конкурсний відбір проходять 238 проектів. Передбачена сума для їх втілення – 16 млн гривень. Львів’яни подали проектів на загальну суму – 140 млн гривень. Відтак, очевидно, що частина загалом цікавих пропозицій залишиться поза конкурсом. У відповідь на це Любомир Босаневич, депутат Львівської міськради від фракції «Українського об’єднання патріотів – УКРОП», член бюджетної комісії, пропонує найцікавіші, найкорисніші для міста проекти, що не наберуть потрібної кількості голосів, включити в бюджет розвитку Львова на 2017 рік.

«У задекларованій ідеї «Громадського проекту міста Львова 2017» сказано: львів’янам краще знати про зміни, яких потребує громадський простір, що їх оточує, – зауважує Любомир Босаневич. – І справді людям краще знати, чого їм бракує в їхньому будинку, дворі, мікрорайоні. Тому нам слід бути чесними до кінця. Адже ми, по суті, попросили мешканців про допомогу у справі покращення міста, вони розповіли нам про свої мрії, виконали свою частину угоди. Тепер нам слід зробимо все, щоб виконати свою частину угоди».

Любомир Босаневич стверджує, що велика ймовірність того, що будуть максимально реалізовані малі проекти, де вартість становить від 20 до 200 тис. гривень. Проте щодо великих проектів, від 200 тис. до 3 мільйонів гривень, то, звичайно, конкурс буде жорсткішим. Ймовірно, відсіється частина проектів, що запропоновані для благоустрою однієї і тієї самої території, до прикладу парку, чи відпочинкової зони, - там просто оберуть той, що набере більшу кількість голосів. Але із тих, що не пройдуть конкурс, варто розглянути і втілити максимум пропозицій і внести їх у плани і бюджет 2017 року. На думку Любомира Босаневича, таке рішення піде на користь і місту, і влади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ